~ * * ~ Book’s Review ~* * ~

Last week, Kumpulan Karangkraf telah menga


dakan satu karnival Karnival Buku Karangkraf 2012 di Kompleks Kumpulan Media Karangkraf @ Shah Alam. Karnival Buku ni berjala

n selama 3 hari dari 27, 28 & 29 Januari 2012.

Jadi bila ada karnival buku, of course la

ada jualan novel. Bila ada jualan novel, mestilah ada potongan harga untuk jualan novel. Bila ada potongan harga untuk novel, m

aka ramailah manusia yang akan datang. Siap la

ga-laga buntot lagi.~auw!

Hahaha!!


Disebabkan terdapat potongan harga yang SUPER-SUPER GILa untuk novel-novel, maka ramailah yang memborong novel-novel ini TE

RMASUKLAH saya….hehehehe

Ada novel harga RM 3, RM 5, RM 10 & novel-novel yang terbaru di beri 30 % diskaun.

Sapa taknak borong banyak-banyak wehhhh!!! Sory xda gambar masa kejadian pembelian novel sebab takot tercicir kamera ku yang bukan DSLR ni..hehehehehe

Hari Pertama : saya Cuma borong 5 novel sahaja….

Hari Kedua : saya borong 3 novel sahaja…



Ini le novel-novel yang I borong.. =)

  1. Pelabuhan Kasih
  2. Ombak Rindu
  3. Suara Cinta Kita
  4. Realiti Kasih
  5. Ke Mana Hatimu

Okeh, mahu tau berapa harga 5 buah novel ni???




Cuma RM 45.00 ~kopak duit aku woooiii~

So far, Ombak Rindu & Pelabuhan Kasih yang dah habis baca..Sekarang baru je mula baca Ke Mana Hatimu..

( .^~^. ) Review pasal novel Ombak Rindu,

Dan kesimpulannye ialah, jalan ceritanya novel tidak sama macam apa yang ditayangkan dalam movie. Yes memang betul jalan ceritanya ada sedikit persamaan dalam novel, Cuma ambil yang asas-asas sahaja. Betul cakap orang, baca novel lagi best dari tengok movie..

saya tengok movie dahulu, baru saya baca novel

Dalam novel, detail sangat..macam Datuk Sufiah. Dalam novel, Datuk Sufiah mati disebabkan heart attack. Manakala lokasi yang di dalam novel, di bayangkan di kawasan Bandar, bukan di kawasan pantai @ ladang teh.

Bukan suruh ambik sebijik-sebijik dalam novel, tapi Ombak Rindu versi movie terlalu ringkas, macam ada yang tak complete @ macam ada yang tergantung. Mungkin akan ada Ombak Rindu 2 mungkin?? Humm….

~This is from my point of view lah~

mampuih ai satgi kena tembak dengan kipasusahmati Ombak Rindu The Movie…






♥ About Tuan Tanah ♥
My name is YuYu @ Ana boleh panggil yang mana2

♥ About Me ♥


*L.o.V.e*
♥ pink
♥ shopping
♥ leyparkin

*H.a.t.e*
-> kena marah sama bonda =(
-> tunggu org
-> backstaber

♥ Mari Bergosip ♥


♥ Blog2Kesukaan ♥
Exits

♥ Red Mummy ♥
♥ Cik Wanie ♥
♥ Zie Madini ♥
♥ Mummy Sya ♥
♥ PeeJ Burhan ♥
♥ CeeRa ♥

•°o.Blog GossIp Mossip.o°•

♥ BeautifulNara ♥
♥ Oh Bulan ♥
♥ Oh Artis ♥
♥ Budiey ♥
♥ Media Malaya ♥


♥ Cerita-Cerita Lepas ♥
rewind

December 2008 January 2009 July 2009 August 2009 October 2009 September 2011 February 2012

CREDITS
THANK YOU Coz Sebab Ajar TuTOrial yang Best
♥ Mrs Strokes ♥
♥ Muaz ♥
♥ Dania Meets World ♥