TraGedi Bas UUM TerbaLik
December 21, 2008 |1:05 PM



gerun kan tgk pic kt ats nie....
aku yg kt dalam bas tu lagi gerun tau...


:puteh_8:

aku sebagai mangsa yg terlibat dalam tragedi ini akan cite pengalaman aku lah kirenye...
ari tu ari isnin 5 sept 2005..kejadian nie jadi di petang hari.
sbnrnye ari isnin 2 aku xda kelas petang..kelas aku abis kol 11 pg..
abis kelas, ape lagi aku balik r kolej aku..kolej Bukit Kachi 1..proud to be bdk kachi!!
pastu dlm kol 1 tu, beshfren aku si shida nie msg aku sbb kitorg da janji nak dftr Ko-K sesame kat Pusat Ko-k..
dier bagitau kelas die abis kol 2 n dier suh aku tunggu kt bas stop dpan dewan kuliah 1...dak2 uum panggil DKG 1.

:puteh_19:

kol 2, aku tunggu dier kt tmpt tu..die pon smpai n weoLs pon gedik2 gi Pusat Ko-K..
pas siapkan urusan tersebut, dlm kol 4 ptg klu xsilap aku..kitorg pon balik r
haa...kitorg pon berjalan r g tunggu bas kt bus stop dpn PKU iaitu Pusat Kesihatan Uni UUM
masa time nie, si shida nie da nmpk bas nk U turn pusing kt bus stop PKU nie..
jadi dier pon lari r kejar..kejar2..bleh lak bas tu xmo berhenti..padahal kosong tau bas tu...
masa nie si shida da mengamuk da..da r semput kejor bas...tpi bas xmo benti..
tapi bila aku pikir balik, da mmg tersurat kitorg nak kene xcident...
okeh2 sambung cite balik...

pastu mai la 1 bas lagi nie...bas nie separuh penuh da..
masa aku ngn shida naek, kitorg da kena berdiri da pon
ko tgk la kitorg balik time bape...time kol 4 tu...waktu puncak bebdak abis kelas..
mane x bas tu penoh...
okeh...dlm bas tu, shida dok dpn aku...aku plak dok dkt ngn tangga kt pintu bas yg tngah2..
pastu bas nie jalan r gi kt bus stop LALUAN D utk Budak2 Bukit Kachi..
masa nie ko tau xtak, mmg da ramai budak2 dok tunggu nak naek bas..
dlu kan UUM xpakai lagi sistem TOuch n Go dier tu..jadi bebdak berebut r nak naek bas..
aku pon heran gak masa tu, ramai sgt bebdk naek bas aku tu...ramai dari biasa..
pakcik bas tu siap suruh diorg naek lagi....
mmg da nasib nak kena xcident kot..

FYI, Kolej Bukit Kachi nie terletak diluar kawasan UUM..
cuma kolej nie je yg terletak luor UUM..yg laen suma dlm UUM..
kire terasing dari owang laen laa..
bior r terasing pon, janji Kolej ku lawa lagi dari yg kt dlm tu..
kekekeke

:puteh_22:

okeh..masa dlm kwasan UUM nie, pakcik bas nie bawak slow tau..
lepas je kuor dari Main Gate tu, pakcik tu terus rempit laa...
masa nie aku ingat lagi dpn bas kitorg nie da kete kancil..
aku dalam fikiran aku time nie, aku nak tido pas sampai nnti..
masa nie bas laju okeh..
tetiba bas break kuat 2x..aku tertarik kedepan n aku rasa bas tu terbalik 2x..
masa bas tu terbalik, aku menjerit la...wehh..ramai lagi menjerit sama aku okeh..
then bas tu berhenti n aku rasa basah..
masa nie aku ditimpa oleh bebudak..n aku yg bawah skali..
sakit wehhh..
n seriusly aku nampak WHITE LIGHT tu...seriusly korang...
time nie ape yg aku fikir ialah yg aku xdpt jumpa mama lagi...

:puteh_21:

pastu aku dgr orang ckp "cpat kuar..bau minyak kuat nie...takot meletop bas nie"...
aku pon gagahkan diri aku..tarik beg aku, kuor dari bas nie smbil merangkak ikot tinggap yg diorg da pecahkan..
kuor2 dari bas tu, aku terus jerit name Shida...die cume berdiri dpn aku, n aku bleh xnmp???
bile shida pusing dpn aku, korang tau x cmna keadaan shida tu...
kepala dier mengalir darah ke muka...
masa nie shida ckp dier xsedar pape pon walaupun dier ngah sedar...
pastu aku tgk bas tu jatuh dalam gaung setinggi 4-5 meter..
Ya Allah, nasib baek la aku selamat..
pastu aku terus kol mama aku kata aku xciden n tepon ijat bagitau aku xcident..

pastu kitorg panjat naek ke atas n sib baek da bas 1 lagi yg ontheway nak gi hantar bebdak gi kelas..
kitorg sume tumpang naek r..dlm bas tu penuh ngn student2 yg xcident..
ngeri weh..sume dok nangis n mengadu sakit..

da smpai kt PKU, ijat da tunggu aku kt sane..
diorg bwk yg kritikal bwk gi rawat dlu..
yg minor mcm aku nie, dok luor dlu..
masa xcident nie..aku pakai skirt weh..1st time tu tau..
mmg bad luck r aku pakai skirt nie..smpai skang skirt n baju tu aku xpakai dah..
nurse datang tnya aku da sakit kt mane2 x...
aku kata kaki aku sakit...pastu selak r skirt nk tgok kaki tu kan...

korang tau tak....kaki aku bengkak belah kiri...kat betis tu..
macam rasa patah...
time nie mama aku da smpai ngn kwn dier..
dier xleh bawak kete coz terkejut dgr aku xcident..jdi die suh kwn dier bwk..
bila nmpk je mama, terus pelok mama n meraung..
mama pon mintak ais kt nurse utk tuam kaki aku..
nurse kt situ pon terkejut asal mama aku 1st parents yg paling awal smpai...

:puteh_29:


LOh cik nurse oink..my mama duk alor star ja..of coz la awal smpai...
masa time nie, kecoh wehhh...
budak2 MPP mai tgk kitorg..
nurse tu suh aku masuk dlu coz tgk mama da ada kt situ...
aku kata xpa r..aku minor je..aku suh bebdak yg luka2 masuk dlu..
pastu aku pon masuk r..diorg gi ambek x-tray dlu..nk chek kot kaki aku patah ke ape..
chek2 kaki aku ok..
masa baring nak wat xtray nie..sakit woo nak barik..
badan jadi sakit coz kena hempat ngn ramai org..

after xtray, gi jumpe dr coz nk mintak mc..
kekeke..
ater baru pas xcident..xkan nk gi terus kelas kot..
masa ngah chek ngn dr, abah aku pon smpai la...
masa nie abah keje kt bank cwangan seberang prai tu..
cuak muka abah tgk anak dier nie kena xcident..

pastu abis chek, aku pon balik r..
aku msg kt rumet aku bgitau yg aku xcident n aku balik umah aku malam tu..
malam tu,aku mmg xleh tido..

disebabkan oleh kejadian ini..aku sgt fobia utk naek kenderaan yg bergoyang mcm monorail tu..
bila time monorail tu ngah conner tu, fobia aku dtg r...aku mmg cuak r time gitu..

jadi smpai sini la n3 aku psl bas terbalik...
tunggu next n3 lak okeh..
daa..nak mandi...nak lunch...nak kuor..




:puteh_22:

Labels: ,






♥ About Tuan Tanah ♥
My name is YuYu @ Ana boleh panggil yang mana2

♥ About Me ♥


*L.o.V.e*
♥ pink
♥ shopping
♥ leyparkin

*H.a.t.e*
-> kena marah sama bonda =(
-> tunggu org
-> backstaber

♥ Mari Bergosip ♥


♥ Blog2Kesukaan ♥
Exits

♥ Red Mummy ♥
♥ Cik Wanie ♥
♥ Zie Madini ♥
♥ Mummy Sya ♥
♥ PeeJ Burhan ♥
♥ CeeRa ♥

•°o.Blog GossIp Mossip.o°•

♥ BeautifulNara ♥
♥ Oh Bulan ♥
♥ Oh Artis ♥
♥ Budiey ♥
♥ Media Malaya ♥


♥ Cerita-Cerita Lepas ♥
rewind

December 2008 January 2009 July 2009 August 2009 October 2009 September 2011 February 2012

CREDITS
THANK YOU Coz Sebab Ajar TuTOrial yang Best
♥ Mrs Strokes ♥
♥ Muaz ♥
♥ Dania Meets World ♥