HisTeria
December 16, 2008 |12:41 PM

histeria?
sapa yg kena histeria?
aku?
ko?
dia?
mereka?
keluarga mereka?

:cinonet_21:




Jeng..Jeng..Jeng..










owhhhhhhhh~ no no no~!
tajuk n3 nie xda kene mengena ngn sesape yg kene histeria kecuali.............MEREKA YG BERLAKON dlm filem HISTERIA nie...




filem nie dibintangi oleh :

1) Liyana Jasmay - Murni
2) Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir a.k.a Scha - Alissa
3) Norisnainy - Kerek
4) Ainul Aishah - Marina
5) Yanna - Junita
6) Talya - Tini
7) Reana - Zeta
8) Adiputra - Mr. Brandon
9) Kazar - tukang Kebun
10)Vanida Imran - ustazah
11)Adlin Aman Ramlie - cikgu Disiplin
12) Adman Salleh - Guru Besar
13) M. Rajoli - Bomoh
14) Ramli Hassan - Psychiatrist
15) Namron - Police Detective

:cinonet_17:


hehehe...gempak nyer tajuk...dier nyer poster pon seram2 kuku gitu
ekceli ari tu aku da mengusha blog kak red psl review dier tntang 1 filem nie..tajuk dier histeria..klu korang nk bca psl n3 tu, korng klik jer kt perkataan histeria tu k..aku da link kan..

:cinonet_20:

dari review yg kak red buat (wpun dari luar je kan kak red...kekeke), aku rasa cite nie cm besh jer..tu yg aku tergedik2 xsbr nk tgk nie...
emm...kt bwh nie aku da buh trailler n sipnosis psl cite histeria nie...

sipnosis cite Histeria :

‘Histeria’ adalah sebuah kisah seram yang berlaku di salah sebuah kolej swasta. Tujuh orang pelajar nakal (Alissa, Tini, Malini, Murni, Maryam, Jenny, dan Kerek) yang menamakan kumpulan mereka sebagai ‘Pink Flamingo’, berpura-pura terkena histeria, hingga terpaksa dipanggil bomoh untuk memulihkan mereka. Namun tindakan mereka itu mengundang masalah lain apabila mereka bertujuh dikenakan denda, membersihkan kawasan kolej selama seminggu ketika cuti semester. Mereka ditempatkan di satu dorm yang kelihatan menyeramkan. Terdapat seorang pelajar baru (Zeta) menyertai mereka. Sebelum Zeta diterima menjadi ahli Pink Flamingo, beliau perlu diuji, iaitu bermalam di sebuah makmal berhantu. Tujuh pelajar lain cuba menakut-nakutkan Zeta.

Namun kejadian menakutkan benar-benar berlaku apabila pelbagai perkara misteri dialami oleh mereka semua. Ianya bermula selepas Jenny mengambil “sesuatu” yang bukan miliknya. Jenny telah mengekori tukang kebun sekolah menanam sesuatu di bawah sebatang pokok pelik. Tanpa dapat menghidu bahaya yang bakal menimpa mereka semua, Jenny kemudiannya menggali tanah tersebut lalu mengambil barang yang terdiri daripada sehelai kain kuning, tulang, rambut dan serbuk darah. Keadaan bertambah celaru dan mengerikan apabila seorang demi seorang daripada mereka dibunuh kejam oleh satu lembaga yang berkeliaran di kawasan kolej tersebut. Ada yang mati ditusuk gunting, ada pula digantung di tiang bendera, dicekik leher dan sebagainya. Yang terselamat hanyalah Murni.

Malangnya bukti menunjukkan Murni adalah pembunuh kepada mereka yang lain, bermotifkan dendam kerana sering dibuli. Dan Pakar Psikiatri pula mengandaikan Murni pengidap Paranoid Schizophrenic, sejenis penyakit mental.

Apakah benar Murni yang membunuh?
EnJoy~

:Cute_Panda_10:









lupa laks 1 benda..hehehe
credits to :
  1. http://redmummy.com
  2. http://www.budiey.com

Labels: ,






♥ About Tuan Tanah ♥
My name is YuYu @ Ana boleh panggil yang mana2

♥ About Me ♥


*L.o.V.e*
♥ pink
♥ shopping
♥ leyparkin

*H.a.t.e*
-> kena marah sama bonda =(
-> tunggu org
-> backstaber

♥ Mari Bergosip ♥


♥ Blog2Kesukaan ♥
Exits

♥ Red Mummy ♥
♥ Cik Wanie ♥
♥ Zie Madini ♥
♥ Mummy Sya ♥
♥ PeeJ Burhan ♥
♥ CeeRa ♥

•°o.Blog GossIp Mossip.o°•

♥ BeautifulNara ♥
♥ Oh Bulan ♥
♥ Oh Artis ♥
♥ Budiey ♥
♥ Media Malaya ♥


♥ Cerita-Cerita Lepas ♥
rewind

December 2008 January 2009 July 2009 August 2009 October 2009 September 2011 February 2012

CREDITS
THANK YOU Coz Sebab Ajar TuTOrial yang Best
♥ Mrs Strokes ♥
♥ Muaz ♥
♥ Dania Meets World ♥